Και αυτό θα περάσει

Βρισκόμαστε στην αρχή της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού η οποία εγείρει νέες αξιακές προκλήσεις και πολιτικοοικονομικά διλήμματα, η διαχείριση των οποίων δοκιμάζει ήδη τις αντοχές όλων μας.

Κρίσεις βέβαια με τη μορφή φαινομένων που αποδιοργανώνουν και κλυδωνίζουν το ισχύον σύστημα δημιουργουργώντας ειδοποιά αδιέξοδα και καινούριους κανονιστικούς κώδικες, είχαμε πάντα και ευτυχώς η ανθρωπότητα έχει δείξει πως ξέρει να μάχεται και να επιβιώνει. Στην παρούσα φάση έχουμε μπει πάλι σε αχαρτογράφητα νερά και ό,τι μέχρι χθες φαίνονταν δεδομένο, σήμερα επανανοηματοδοτείται. Το αν θα μείνουμε σπίτι ή όχι αποτελεί πλέον μια ηθική επιλογή και η απόσταση που επιλέγουμε να κρατάμε από τους συνανθρώπους μας δεν δηλώνει πια την απαξίωση αλλά ένα βαθύτατο αίσθημα ευθύνης. Ο κορονοϊός αποτελεί μία παγκόσμια ζοφερή πραγματικότητα και εμείς ως άτομα αλλά και ως συλλογικότητες δεν έχουμε αναπτύξει ακόμη αντισώματα.

Προσφάτως και μετά από πολλές δυσκολίες, χρόνια μνημονίων και σκληρής λιτότητας, η χώρα μας είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Η κρίση του κορονοϊού θα έχει επίδραση στην οικονομία μας και οι κλάδοι του τουρισμού θα δοκιμαστούν ξανά. Ως ποιο βαθμό, αυτό είναι ακόμα άγνωστο ωστόσο αυτό που μας δίδαξε η οικονομική κρίση είναι πως ως κοινωνία παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε, καταφέραμε να σταθμίσουμε τις δράσεις μας και να σταθούμε με αποφασιστικότητα και ευρηματικότητα, κόντρα πολλές φορές στη «φύση μας», στους αξιακούς μας κώδικες και στις ιδιαιτερότητές μας. Τα καταφέραμε τότε, θα τα καταφέρουμε και τώρα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι επιλογές μας θα καθορίσουν εν πολλοίς το πώς θα είναι ο κόσμος μας την επόμενη ημέρα. Αυτό είναι και το στοίχημα στην ιστορική αυτή συγκυρία. Θεσμοί, ατομικές προτεραιότητες και κοινωνικές συμπεριφορές που εν μέσω μιας «κανονικότητας» θα έκαναν χρόνια, ίσως και δεκαετίες για να επανεξεταστούν, αλλάζουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η ατομική ευθύνη μας βαραίνει όλους και η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθουμε στο άγνωστο που μας προκαλεί δέος. Μπορεί η κρίση του κορονοϊού να είναι πρωτόγνωρη αλλά όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας και αυτό θα περάσει.

 

Επιλεγμένα άρθρα για τον τουρισμό

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα άρθρα της τρέχουσας επικαιρότητας. Δείτε εδώ τουριστικές ειδήσεις για τις επιχειρήσεις.

Telegraph: Η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πάμε μετά την καραντίνα

Telegraph

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που κάποιος πρέπει να επισκεφτεί όταν τελειώσει η κρίση του κορονοϊού. Με γλαφυρό τρόπο ο αρθρογράφος Όλιβερ Σμιθ περιγράφει τις ομορφιές της Ελλάδας και δίνει έξυπνες συμβουλές για τους μελλοντικούς ταξιδιώτες.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

 

MMGY: Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις θα επανέλθουν πιο γρήγορα από τις προβλέψεις

MMGY

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της MMGY ο ταξιδιωτικός κλάδος μετά την κρίση του κορονοϊού θα σημειώσει ρυθμούς ανάκαμψης όμοιους με τους ρυθμούς μείωσης που παρατηρήθηκαν κατά το ξέσπασμά της. Ειδικά σημειώνει ότι μετά το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2020 θα υπάρξει αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια. 

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

 

Greece from home: Η καινοτόμα πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για να παραμείνει η Ελλάδα στο επίκεντρο

Greece from home

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Greece From Home», δημιουργήθηκε προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η εμπειρία των διακοπών στην Ελλάδα αλλά και να δοθεί η δυνατότητα απόκτησης δεξιοτήτων στους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού καθόλη τη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

 

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Δέσμη προτάσεων για τη στήριξη του τουρισμού

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Δέσμη προτάσεων για την άμεση στήριξη του παγκόσμιου τουρισμού όχι απλώς για ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού αλλά για επιστροφή του σε ακόμα καλύτερα επίπεδα ανάπτυξης.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

​​​​​​​

Τα 8 πράγματα που θα αλλάξουν στα ταξίδια μετά τον κορονοϊό

ταξίδια και κορονοιος

Θα επηρεαστεί στο μέλλον ο τουρισμός και ο τρόπος που ταξιδεύει ο κόσμος μετά τον κορονοϊό; Μια πρώτη απάντηση προσπαθούν να δώσουν οι ειδικοί, μέσω του CNN και καταλήγουν σε 8 πράγματα που εκτιμούν ότι θα αλλάξουν στην μετά τον κορονοϊό εποχή.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ