Ανατολική Λευκάδα Νικιάνα Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι»

Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι», Θεατρική Ομάδα

Μαθήματα Υποκριτικής

Δες τον χάρτη

Η θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε πριν 12 χρόνια με την συμμετοχή παιδιών δημοτικού και γυμνασίου.

Περισσότερα

Θεατρική Ομάδα

Έκανε δύο παραστάσεις και παρουσίασε έργα του Αναστασιάδη για δύο χρόνια όπου και σταμάτησε.Το 2007 δημιουργήθηκε ξανά και παρουσιασε δύο παιδικά έργα του Αναστασιάδη τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς.Τον Μάρτιο του 2008 ανέβασε την ¨Δεκάτη Εντολή¨ του συγχωριανού μας Διονύση Δουβίτσα με την τοπική διάλεκτο και με την συμμετοχή παιδιών γυμνασίου και λυκείου.Το ίδιο έργο ανέβηκε και τον Ιούνιο στο Κηποθέατρο.Τον Απρίλιο του 2009 ανέβασε δύο παιδικά έργα του Αναγνώστου και Τσουκαλοχωρίτη.Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς ανέβασε τον ¨Μικροεμποράκο¨ του Μπαιρακτάρη με την συμμετοχή παιδιών του λυκείου και ενηλικων.Τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέβασε την παιδική παράσταση το ¨Αηδόνη του αυτοκράτορα¨του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Υπεύθυνες  για την θεατρική ομάδα είναι η Γιώτα Γεωργάκη και ο Βερύκιος Κώστας.
Αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 10 παιδιά για τις παιδικές παραστάσεις και 15 ενήλικες για τους μεγάλους.                

Σκηνοθέτης είναι ο Κωστόπουλος Θεόδωρος.

O Σύλλογος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας, Λευκάδας «Οι Σκάροι»  ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1991 με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού, πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του και γενικότερα της περιοχής.

Ο Σύλλογος μας σήμερα απαρτίζεται από 150 μέλη και παρουσιάζει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα ιδιαίτερα τα 6 τελευταία χρόνια

Σε αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος έχει βοηθήσει τον τόπο με διάφορους τρόπους. Εκτός από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα διάφορα τμήματα που έχει δημιουργήσει, έχει συμβάλει και έχει βοηθήσει σε θέματα που αφορούσαν το χωριό και τους κατοίκους, όπως οι κινητοποιήσεις πού διοργάνωσε ο Σύλλογος για την πιθανότητα κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. στην θέση «Ακόνη» στο βουνό των Σκάρων.

Επίσης ο Σύλλογος είχε ενισχύσει οικονομικά τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου με το ποσό 2200 ευρώ.

Οι βλέψεις του Συλλόγου μας για το μέλλον είναι να συνεχίσει να βοηθά τον τόπο και τους κατοίκους του και ειδικότερα τα παιδιά δημιουργώντας για αυτά διεξόδους και λύσεις από τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας.

Γενικά

Δραστηριότητα: Μαθήματα Υποκριτικής

Διεύθυνση

Νικιάνα, Τ.Κ 31100, Λευκάδα, Ελλάδα

Πρόσβαση

- Χρειάζεται αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα

Η περιοχή

Νικιάνα
Το χωριό της Νικιάνας είναι ένα σχετικά νέο χωριό της Λευκάδας όπως και αρκετά ακόμα παραθαλάσσια χωριά. Οι πρώτοι κάτοικοι πρίν εγκατασταθούν στην Νικιάνα κατοικούσαν στα ορεινά χωριά «Αλέξανδρος» και «Κολυβάτα» τα οποία βρίσκονται στην κορυφή του βουνού των «Σκάρων».
Η Νικιάνα το χειμώνα είναι ενα παραδοσιακό χωριό της Λευκάδας, με τους κατοίκους να ασχολούνται με το ψάρεμα και τις αγροτικές εργασίες.
Όταν όμως πλησιάζει το καλοκαίρι οι ρυθμοί του χωριού και των κατοίκων αλλάζουν, μιάς και η Νικιάνα είναι ένα απο τα πίο τουριστικά μέρη του νησιού. Στην Νικιάνα υπάρχουν περίπου 5.000 κλίνες σε ξενοδοχεία και καταλύματα όλων των κατηγοριών καθως και ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, κρεπερί, καφετέριες μπάρ, σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλείο και πολλά άλλα μαγαζιά έτσι ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να βρεί τα πάντα στο χωρίο.

Αλέξανδρος
Το χωριό του Αλεξάνδρου ήταν μέχρι το 1973 η έδρα της κοινότητας Αλεξάνδρου γιατί μετά από 1973 έδρα της κοινότητας έγινε το χωριό της Νικιάνας μιας και οι περισσότεροι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στην Νικιάνα.
Τα παλαιότερα χρόνια ο πληθυσμός του Αλέξανδρου έφτανε τα 450 – 500 άτομα.
Οι κάτοικοι ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία αλλά αρκετοί ήταν και αυτοί που γίνονταν ναυτικοί.  Στον Αλέξανδρο λειτουργούσε σχολειό πολύ πριν γίνουν σχολειά σε αλλά χωριά της Λευκάδας, Το κτήριο του σχολείου υπάρχει ακόμα στην είσοδο του χωριού για να θυμίζει την ακμή που γνώρισε το χωριό, Στο χωριό υπάρχουν οι εκκλησιές του Αγ. Σπυρίδων, του Αγ. Δημητρίου και της Παναγίας οι οποίες και σήμερα βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Κολυβάτα
Τα Κολυβάτα είναι το δεύτερο χωριό που ανήκει στην τέως κοινότητα Αλέξανδρου που όπως και το χωριό του Αλέξανδρου την δεκαετία του 70 ερημώθηκε και εγκαταλείφτηκε από τους κατοίκους που εγκαταστάθηκαν στο χωριό της Νικαίας.
Το χωριό είχε πληθυσμό 250 κατοίκους περίπου που και αυτοί όπως και στα περισσότερα ορεινά χωριά της Λευκάδας ασχολούνταν με την γεωργία, την κτηνοτροφία και το επάγγελμα του ναυτικού.
Στα Κολυβάτα υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου αλλά και η Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Το βουνό των «Σκάρων»
Το βουνό των Σκάρων είναι από τα ψηλότερα στο νησί της Λευκάδας και έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στην κορυφή του βουνού υπάρχει δάσος το οποίο αποτελείται από ένα είδος βελανιδιάς μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αποστάσεις

Πόλη Λευκάδας : 10χλμ

Κριτικές
Θέλω να ενημερωθώ με email όταν η κριτική μπεί στο site