ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ένα τριήμερο στη Λευκάδα

Nυδρί - Nησάκια και οι Γύρω Περιοχές

Για όσους από εσάς θέλετε να επισκεφτείτε τη Λευκάδα για ένα τριήμερο, υπάρχουν τρεις βασικές διαδρομές που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε ένα ικανοποιητικό μέρος του νησιού.

Ακολουθώντας τη διαδρομή Nυδρί - Nησάκια και οι Γύρω Περιοχές θα εξερευνήσετε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής πλευράς, η οποία διατρέχει την πάντα ήρεμη θάλασσα που χωρίζει τη Λευκάδα από την Αιτωλοακαρνανία, μέσα στο πράσινο, δίπλα από σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χωριά με όμορφες ψαροταβέρνες. Μπορείτε να την απολαύσετε με οποιονδήποτε καιρό, καθώς εκεί θα κολυμπήσετε σε απάνεμες παραλίες που δεν έχουν σχεδόν ποτέ μεγάλα κύματα. Βλάστηση που φτάνει μέχρι το κύμα στολίζει με το πλούσιο πράσινό της το τοπίο που «λούζεται» ταυτόχρονα και από όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου.

Διαβάστε ακόμα: Νυδρί, Λευκάδα: Το κοσμοπολίτικο χωριό που θα σας εκπλήξει

Nοτιοδυτική Λευκάδα - παραλίες & ενδοχώρα

Νοτιοδυτική Λευκάδα: Κάθισμα, Εγκρεμνοί, Πευκούλια, Μύλος, Πόρτο Κατσίκι

Oι διαδρομές Nοτιοδυτική Λευκάδα και Kεντρική ενδοχώρα διασχίζουν τη δυτική πλευρά της Λευκάδας, με τους άγριους, απότομους βράχους και την υπέροχη θάλασσα. Σ’ αυτή την πλευρά βρίσκονται κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου και το συγκλονιστικό ακρωτήριο του Λευκάτα ή Κάβος της Κυράς. Στις διαδρομές αυτές θα συναντήσετε και τις πιο διάσημες παραλίες της Λευκάδας: το Κάθισμα, τους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι. Αν έρθετε στα μέσα του καλοκαιριού και μάλιστα μόνο για τριήμερο, φροντίστε να επισκεφτείτε τις συγκεκριμένες παραλίες είτε πρωί είτε κοντά στη δύση του ηλίου, διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα ταλαιπωρηθείτε. Στη διάρκεια της μέρας μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία των Εγκρεμνών που είναι κοντά στο Πόρτο Κατσίκι ή την παραλία Μύλος στον Άγιο Νικήτα ή του Καλαμιτσίου ή τα Πευκούλια. Επίσης, εξαιρετικές είναι οι παραλίες γύρω από την πόλη και το Κάστρο, η Γύρα και ο Aη Γιάννης που προτιμούν και οι Λευκαδίτες.

Βόρεια ενδοχώρα

Αν έχετε χρόνο για μια τρίτη διαδρομή, προτείνουμε την εναλλακτική διαδρομή Βόρεια ενδοχώρα. Εκεί, διατηρείται σε μεγάλο βαθμό ανόθευτος ο αγροτικός χαρακτήρας του τοπίου, με τα πανέμορφα χωριά και τα πέτρινα γραφικά σπίτια, τις γυναίκες ακόμα ντυμένες με τις παραδοσιακές λευκαδίτικες φορεσιές και τα χωράφια που πεισματικά καλλιεργούνται παρ’ όλες τις αντιξοότητες.