Πως να έρθετε στη Λευκάδα

Έλα όπως είσαι

Με πλοίο

Η Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λευκάδα δεν είναι απευθείας εφικτή. Οι επισκέπτες της μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας και μετά να συνεχίσουν οδικώς (απόσταση 95 χλμ.). Εναλλακτικά υπάρχει και το λιμάνι της Πάτρας (απόσταση 176 χλμ.).

Σύνδεση της Λευκάδας με τα γύρω νησιά

Σύνδεση με τα Ιόνια νησιά | Λευκάδα | Lefkada Slow Guide

Οι νησιωτικές διαδρομές στο Ιόνιο είναι μία μοναδική εμπειρία

Γραμμή που συνδέει τα νησιά του Ιονίου (καθημερινά το καλοκαίρι με τo Lefkada Palace)

To Lefkada Palace ενώνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τη Λευκάδα με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Το πλοίο Lefkada Palace θα εκτελεί τρεις φορές την εβδομάδα την επιδοτούμενη γραμμή Κέρκυρα – Παξοί – Λευκάδα – Μεγανήσι – Πισαετός Ιθάκης – Σάμη Κεφαλλονιάς – Ζάκυνθος με επιστροφή.

2024 | Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Λευκάδα προς νησιά του Ιονίου

Πλοία από Κυλλήνη, Πάτρα, Αστακό, Ηγουμενίτσα

Από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη
Από Πάτρα προς Ιθάκη, Κεφαλονιά
Από Αστακό προς Ιθάκη, Κεφαλονιά
Από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, Παξούς

Τοπικά σκάφη (συνδέσεις μεταξύ κοντινών νησιών)

Από Κέρκυρα προς Οθωνούς, Ερεικούσα, Μαθράκι, Παξούς
Από Λευκάδα προς Ιθάκη, Κεφαλονιά, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό
Από Κεφαλονιά προς Ιθάκη, Ζάκυνθο

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με φέριμποτ από το Νυδρί και τη Βασιλική για διάφορους προορισμούς. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη μπορείτε να πάτε από τη Βασιλική ή το Νυδρί (όταν δεν έχει φέρι από Βασιλική), ενώ για το Μεγανήσι θα πάτε από το Νυδρί. Υπάρχουν 2 φέριμποτ που παίρνουν οχήματα και επιβάτες και ένα ταχύπλοο από Λευκάδα που παίρνει μόνο επιβάτες. Τα μικρότερα νησιά, Κάλαμος και Καστός, συνδέονται 5 φορές την εβδομάδα με καΐκια από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Για να πάτε στον Μύτικα υπάρχει σύνδεση με λεωφορείο ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας. Υπάρχουν επίσης αρκετά καραβάκια ή μεγαλύτερα ταχύπλοα σκάφη τα οποία με αφετηρία το Νυδρί οργανώνουν ημερήσιες κρουαζιέρες σε όλα τα γειτονικά νησιά.

Δείτε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Βασιλική (Λευκάδα) για Φισκάρδο (Κεφαλονιά)

Δείτε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Νυδρί (Λευκάδα) για Ιθάκη (Φρίκες)

Οργανώστε την επόμενη κρουαζιέρα σας

Μαρίνα

Η σύγχρονη μαρίνα της Λευκάδας | Lefkada Slow Guide

Ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της Λευκάδας είναι η μαρίνα της, η πλέον σύγχρονη της Ελλάδας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης. Έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 500 σκαφών και οι κτηριακές εγκαταστάσεις της διαθέτουν: πύργο ελέγχου, κτήριο πολλαπλών χρήσεων, γραφεία ναυτικού ομίλου, συγκροτήματα γραφείων και καταστημάτων, μικρό ξενοδοχείο, μονάδα επισκευής και συντήρησης σκαφών, χώρους στάθμευσης 455 αυτοκινήτων, χώρους χειμερινής παραμονής 300 σκαφών, οδικό δίκτυο και χώρους πράσινου. Έχει συνολικό μήκος κρηπιδωμάτων 1.700 μέτρων και πλωτές προβλήτες μήκους 940 μέτρων.