Πως να έρθετε στη Λευκάδα

Έλα όπως είσαι

Με αυτοκίνητο

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να το επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας, χωρίς να πάρετε φέριμποτ. Μια πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής ενώνει τη Λευκάδα με την Ακαρνανία. Η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας κάνει πλήρη περιστροφή κάθε μια ώρα από τις 08:00 π.μ. μέχρι τις 22:00 μ.μ. Από τις 23:00 μ.μ. μέχρι τις 07:00 π.μ. η γέφυρα περιστρέφεται μόνο όταν χρειάζεται να περάσει κάποιο σκάφος.

Λευκάδα | Γέφυρα στην είσοδο της πόλης | Lefkada Slow Guide

Η γέφυρα της Λευκάδας

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου καθώς και η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου έχει διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο νησί. Ο νέος δρόμος που ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Ηγουμενίτσα, η Εγνατία Οδός, έχει μειώσει δραστικά την απόσταση από όλες τις Βόρειες περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης και έχει κάνει την πρόσβαση στο Ιόνιο πολύ εύκολη και το ταξίδι γρήγορο και ασφαλές. Ομοίως, οι καινούριοι αυτοκινητόδρομοι της Ιονίας και της Αμβρακίας Οδού έχουν μειώσει σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού από και προς το Αντίρριο, ενώ συνδέονται και με την Εγνατία.

 Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου | Στη Λευκάδα με αυτοκίνητο | Lefkada Slow Guide

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Διόδια

Με λεωφορείο

Καθημερινώς εκτελούνται 3 δρομολόγια από/προς την Αθήνα (378 χλμ.) με το ΚΤΕΛ Λευκάδας και 3 δρομολόγια εβδομαδιαίως από/προς τη Θεσσαλονίκη (420 χλμ.). Το ταξίδι από την Αθήνα έχει διάρκεια 5 ώρες περίπου ενώ από τη Θεσσαλονίκη 20 λεπτά λιγότερο. Υπάρχουν επίσης και τακτικά δρομολόγια από/προς Ηγουμενίτσα (115 χλμ.) με διάρκεια ταξιδιού τις δύο ώρες περίπου. Το ταξίδι από/προς τη γειτονική Πρέβεζα έχει διάρκεια 30 λεπτών. Αν θέλετε να έρθετε ή να πάτε στην Πάτρα υπάρχουν 2 δρομολόγια εβδομαδιαίως. Τα δρομολόγια αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δρομολόγια Λεωφορείων

Υπεραστικός σταθμός Κηφισού, Αθήνα/ Τηλέφωνο: 210 5150108

Υπεραστικός σταθμός Θεσσαλονίκης/ Τηλέφωνο: 2310 595412

Υπεραστικός σταθμός Πάτρας/ Τηλέφωνο: 2610 623 888

Υπεραστικός σταθμός Πρέβεζας/ Τηλέφωνο: 26820 22213

Με ταξί/ λιμουζίνα/ μίνι-μπας

Όλα τα ταξί είναι νέα οχήματα πλήρως εξοπλισμένα τα οποία ακολουθούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να παρέχουν άνεση και ασφάλεια στους επιβάτες. Οι οδηγοί είναι πολύ έμπειροι και θα κάνουν το ταξίδι σας πολύ ευχάριστο και ξεκούραστο.

Θαλάσσιες διαδρομές στο Ιόνιο

Θαλάσσιες διαδρομές στο Ιόνιο | Island hopping | Λευκάδα

Οδικώς με μετεπιβίβαση σε πλοίο

Από Ηγουμενίτσα απευθείας στη Λευκάδα
Προς Κάλαμο/ Καστό μέσω του Μύτικα
Από Ηγουμενίτσα ή Λευκάδα προς Κεφαλονιά/Ζάκυνθο μέσω Κυλλήνης
Από Κυλλήνη προς Ιθάκη μέσω Πόρου (Κεφαλονιά)
Από Πάτρα προς Ιθάκη