Πόλη της Λευκάδας και περίχωρα Λευκάδα Μουσική Σχολή Νέας Χορωδίας

Μουσική Σχολή Νέας Χορωδίας

Μαθήματα Μουσικής

Δες τον χάρτη

Η Νέα χορωδία Λευκάδας, Μουσικοχορευτικός Όμιλος, ιδρύθηκε το 1964, με σκοπό την διατήρηση της Μουσικής Επτανησιακής Παράδοσης.

Περισσότερα

Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας» ιδρύθηκε το 1964 με σκοπό τη διατήρηση της μουσικής επτανησιακής παράδοσης και τη συμβολή στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού επιπέδου της Λευκάδας. Από το 1964 μέχρι και το 1988 λειτουργεί μόνο ως ανδρική χορωδία και μετέπειτα ως μικτή χορωδία. Σήμερα αριθμεί περί τους 45 χορωδούς. Υπεύθυνη διδασκαλίας είναι η μαέστρος Μαρία-Κυριακή Αραβανή. Το 1978 συστήνεται το χορευτικό τμήμα και αρχές της δεκαετίας του 1980 δημιουργούνται οι βάσεις για τη μετέπειτα λειτουργία του παιδικού και εφηβικού χορευτικού. Επίσης λειτουργεί τμήμα μαντολινάτας. Τόσο το χορωδιακό όσο και το χορευτικό τμήμα έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχουν πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό εξαιρετικών εμφανίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρο κ.λπ.).

Κορυφαία στιγμή της χορωδίας μας ήταν η συμμετοχή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 13-01- 2018, στην εκδήλωση με τίτλο «Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν» όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Η Νέα Χορωδία Λευκάδας πραγματοποιεί και αναβιώνει κάθε Αύγουστο το πατροπαράδοτο έθιμο της Βαρκαρόλας με επτανησιακές μελωδίες και καντάδες και από το 1983 διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ, με σκοπό την ανάδειξη του χορωδιακού τραγουδιού, την ανταλλαγή εμπειριών και χορωδιακών ακουσμάτων καθώς και την ανάπτυξη φιλίας μεταξύ των χορωδιών που συμμετέχουν. Τα χορευτικά τμήματα απαρτίζονται από 120 περίπου χορευτές και χορεύτριες που διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από τη Λευκάδα καθώς και από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο εφηβικό καθώς και στα παιδικά τμήματα, όπου συντελείται σημαντική πρόοδος, οι χορευτές και οι χορεύτριες των οποίων συνεχώς τροφοδοτούν το τμήμα παραστάσεων.

Κάθε χρόνο, στις αρχές Ιουλίου, διοργανώνει την «Παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά» με τη συμμετοχή όλων των χορευτικών τμημάτων του Ομίλου. Υπεύθυνος διδασκαλίας χορών στα τμήματα ενηλίκων είναι ο κ. Μπίτσης Βασίλειος και στα παιδικά τμήματα υπεύθυνη είναι η κ. Τσερέ Παναγιώτα. Είναι μέλος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας (Ε.Χ.Ε.) και της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης (Δ.Ο.Λ.Τ.) - UNESCO και έχει συμμετάσχει σε ειδικές εκπομπές για την Ελληνική, Ιταλική και Γαλλική τηλεόραση.

Γενικά

Δραστηριότητα: Μαθήματα Μουσικής

Διεύθυνση

Θ. Στράτου 3, Τ.Κ 31100, Λευκάδα, Ελλάδα

Πρόσβαση

- Δεν χρειάζεται αυτοκίνητο

Η περιοχή

Η Νέα Χορωδία βρίσκεται στην πόλη της Λευκάδας, απέναντι από τον Ο.Τ.Ε.

Κριτικές
Θέλω να ενημερωθώ με email όταν η κριτική μπεί στο site