Ανατολική Λευκάδα Νικιάνα Lefkas Diving Center

Οργανωμένες Καταδυτικές εκδρομές

Καταδύσεις

Δες τον χάρτη
Χρήστος Χαλικιάς
Δείτε όλες τις καταχωρήσεις
Υπεύθυνος σε: Lefkas Diving Center
Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά

Το LEFKAS DIVING CENTER είναι το πρώτο νόμιμο καταδυτικό κέντρο της Λευκάδας, καθώς και μοναδικός εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος των εταιρειών AQUALANG, TECHNISUB, OMERSUB, DACOR, TUSA, IKELITE κ.α.

Περισσότερα

Το καταδυτικό κέντρο LEFKAS DIVING CENTER ιδρύθηκε το 1996 και ξεκίνησε δραστηριότητες το καλοκαίρι του 1997. Ιδιοκτήτης και διευθυντής του κέντρου είναι ο κ. Χαλικιάς Χρήστος, ο οποίος είναι εκπαιδευτής PADI-ΕΟΥΔΑΑΤΚ-CMAS-ESDA-ANDI-NITROX.

Το καταδυτικό μας κέντρο είναι εξοπλισμένο με τρια καταδυτικά σκάφη, ένα 11μ. ξύλινο Cruiser και δυο φουσκωτα 6μ.και 7μ,τα οποία μπορούν να μεταφέρουν άνετα 30 δύτες.Επίσης είναι εξοπλισμένο με όργανα υψηλής ποιότητας,50 πλήρη set και extra εξοπλισμό,50 πλήρη set φιάλες,1 αεροσυμπιεστή PARAMINA 15 κυβικά την ώρα καθως και σταθμο ΝΙΤRΟΧ.

Το καταδυτικό κέντρο LEFKAS DIVING CENTER σας προσφέρει όλες τις καταδυτικές δυνατότητες, όπως συνοδεία διπλωματούχων δυτών,όλες τις βαθμίδες διπλωμάτων των οργανισμών καθώς και ειδικότητες:
1. Κατάδυση γνωριμίας ( DISCOVER SCUBA)
2. Μαθήματα πρώτων βοηθειών
3. Καταδύσεις κάθε μορφής, όπως βαθιές καταδύσεις(-30μ.), καταδύσεις σε τοίχο κ.τ.λ.

Εκτός όμως απ΄ αυτές τις δραστηριότητες οργανώνουμε και διάφορες εκδηλώσεις, όπως καθαρισμό ακτών-βυθού, εξερεύνηση της τοπικής χλωρίδας και πανίδας.

Για την άνεση και την ασφάλεια των πελατών διαθέτουμε, για όσους φέρνουν το δικό τους εξοπλισμό, έναν ξεχωριστό χώρο όπου μπορούν να ξεπλύνουν και να ασφαλίσουν τον εξοπλισμό πριν ή μετά από κάθε κατάδυση έτσι ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη μεταφορά αλλά και η αναίτια φθορά του ακριβού αυτού εξοπλισμού

Ημερήσιες Εκδρομές
Καθημερινά οργανώνουμε τουλάχιστον δύο (2) καταδύσεις, αν χρειαστεί ή κατ΄ επιθυμία των πελατών μας οργανώνουμε και τρεις (3) εκδρομές ,κατεβάσει προσφέρουμε καταδύσεις με σκάφος, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικότερα αν ο καιρός δε μας το επιτρέπει, οργανώνουμε και καταδύσεις με τα αυτοκίνητα. Κάθε εκδρομή διαρκεί περίπου τρεις ώρες και σ΄ αυτό το χρόνο περιλαμβάνεται η μεταφορά και η κατάδυση.

Ξεκινούμε την πρώτη εκδρομή στις 09:30 και τη δεύτερη στις 15:30. Οι 14 περιοχές που επισκεπτόμαστε προσεγγίζονται με σκάφος, ενώ 2 από αυτές μπορούν να προσεγγιστούν και με αυτοκίνητο. Πριν από κάθε κατάδυση κάνουμε ενημέρωση για το σημείο που θα επισκεφτούμε και χωρίζουμε τις ομάδες ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα και την εμπειρία του κάθε δύτη, οι οποίοι συνοδεύονται πάντα από τους εκπαιδευτές μας (4 συνολικά).

Ανακαλύπτοντας την κατάδυση
Το αγαπημένο μας πρόγραμμα (Κατάδυση γνωριμίας) είναι μια μοναδική εμπειρία για όσους θέλουν να εξερευνήσουν και να απολαύσουν για πρώτη φορά τη μαγεία του υποβρύχιου κόσμου, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την πλήρη εκπαίδευση. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μία (1) ώρα περίπου θεωρία, μία κατάδυση στην πισίνα και μία κατάδυση στη θάλασσα.

Με αυτόν τον τρόπο σας δίνεται η ευκαιρία να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για να μπορείτε να απολαύσετε την πρώτη κατάδυσή σας με ασφάλεια, ενώ θα συνοδεύεστε ΠΑΝΤΑ από έναν εκπαιδευτή. Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος θα μάθετε πολύ σπουδαίες δεξιότητες, τις οποίες θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της κατάδυσης σας, καθώς και πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα της Μεσογείου και ειδικότερα της Λευκάδας, όπως μαλακά και σκληρά κοράλλια, διάφορα πολύχρωμα είδη σαλιγκαριών κ.τ.λ.

Γενικά

Δραστηριότητα: Καταδύσεις
Χωρητικότητα: 1 άτομο

Μικρότερη ηλικία: 10 ετών
Διάρκεια: 2 ώρες

Βίντεο
Διεύθυνση

Νικιάνα, ΤΚ 31100 Λευκάδα, Ελλάδα

Πρόσβαση

- Κοντά σε στάση λεωφορείου
- Συνιστάται αυτοκίνητο / μηχανή

Η περιοχή

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου πελάγους και βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με τον οποίο πιθανολογείται ότι ενώνονταν στην αρχαιότητα. Σήμερα χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω του πορθμού του Δρεπάνου και αποτελεί ομώνυμο νομό με πρωτεύουσα την πόλη της Λευκάδας. Είναι το μοναδικό νησί με οδική πρόσβαση και για το λόγο αυτό αποκαλείται «στεριανό νησί». Με πληθυσμό 22,879 κατοίκους, η Λευκάδα καλύπτει μία έκταση 302,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το κλίμα της είναι υγρό μεσογειακό με ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες.

Το νησί αποτελεί ολόκληρο ένα φυσικό αξιοθέατο με παραθαλάσσιους οικισμούς αλλά και ορεινά χωριά, χτισμένα μέσα στην καταπράσινη φύση. Τα βουνά του νησιού αποτελούν σημαντικούς βιότοπους στους οποίους ζουν και αναπτύσσονται πολλά σπάνια είδη φυτών, πτηνών και θηλαστικών ενώ εκεί συναντώνται δεκάδες σπήλαια, καταρράκτες και πηγές.

Η Λευκάδα συνδυάζει την ομορφιά του φυσικού τοπίου με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, προκαλώντας το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι το κάστρο της Αγίας Μαύρας, φρούριο στα βορειοανατολικά της πόλης, τα ερείπια της αρχαίας πόλης Νηρίκος, η ιστορική Μονή Φανερωμένης, που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο του νησιού, τα κατάλοιπα από τα κυκλώπεια τείχη στη θέση Κούλουμος, οι τελευταίες σε λειτουργία Αλυκές τις Λευκάδας, στους Καρυώτες, η περιοχή της Ράχης, με το φαράγγι του Δημοσάρη όπου σχηματίζονται μικροί ορμητικοί καταρράκτες, το Ελλομένειο Μουσείο, στο Νεοχώρι, με είδη λαϊκής τέχνης, το Λαογραφικό Μουσείο της Καρυάς, η εκκλησιά του Αγίου Ιωάννη στο Ροδάκι, η Χοιροσπηλιά, όπου οι ανασκαφές του Ντερπφελντ έφεραν στο φως αρχαίους οικισμούς και η σπηλιά του ‘Παπανικολή’ στο Μεγανήσι, όπου έβρισκε καταφύγιο το ομώνυμο υποβρύχιο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Λευκάδα διαθέτει πολλές γραφικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς που χαρακτηρίζονται από τα γαλαζοπράσινα νερά τους τα οποία τις κατατάσσουν στις ομορφότερες της χώρας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Στις δυτικές ακτές του νησιού, η διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι έχει κατά καιρούς ψηφιστεί από διεθνή τουριστικά περιοδικά ως η ομορφότερη παραλία της Μεσογείου. Κυριότερες πηγές πλούτου είναι ο τουρισμός, η ελαιουργία, αμπελουργία και η αλιεία.

Το νησί φημίζεται και για τα περίφημα κεντήματα και υφαντά που κατασκευάζουν οι γυναίκες κυρίως στην περιοχή της Καρυάς. Παραδοσιακά πιάτα της λευκαδίτικης κουζίνας είναι το μπουρδέτο, ο μπακαλιάρος μπιάνκο, τη μαριδόπιτα, το φρυγαδέλι, και διάφορες πίτες.

 

Αποστάσεις

Στάση λεωφορείου: 0.1χλμ
Σούπερ μάρκετ: 0.1χλμ
Φούρνος: 0.1χλμ
Εστιατόριο: 0.1χλμ
Πόλη Λευκάδας : 9χλμ

Κριτικές
Θέλω να ενημερωθώ με email όταν η κριτική μπεί στο site