Πόλη της Λευκάδας και περίχωρα Λευκάδα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τράπεζες

Δες τον χάρτη

Ο θεσμός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εμφανίστηκε αρχικά στην αυτόνομη Κρητική Πολιτεία το 1900, πριν ακόμα η μεγαλόνησος ενωθεί με την Ελλάδα.

Περισσότερα

Τα πρώτα βήματα

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Κρήτης λειτούργησε στο δίκτυο των ταχυδρομικών γραφείων της μεγαλονήσου από το 1902 μέχρι το 1915.

Το 1913 η Κρήτη ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ξεκίνησε τις εργασίες του και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Μεταφέρθηκαν σε αυτό όλοι οι λογαριασμοί του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κρήτης που καταργήθηκε.

Πολύπλευρη δραστηριότητα

Με την έναρξη της λειτουργίας του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εντάχθηκε στη δικαιοδοσία του νεοσύστατου Υπουργείου Συγκοινωνίας. Εξελίχθηκε σταδιακά σε αυτοτελή δημόσια υπηρεσία με κύρος και αξιοπιστία:

  • Κέρδισε την εμπιστοσύνη του πληθυσμού των πόλεων και της υπαίθρου.

  • Συγκέντρωσε σημαντικό μέρος της λαϊκής αποταμίευσης.

Στις αρχές του 20ού αιώνα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε ήδη εξελιχθεί σε έναν δυναμικό τραπεζικό οργανισμό. Ανάπτυξε σημαντική δραστηριότητα σε πολλά επίπεδα και εξασφάλισε:

  • Τη διατήρηση του αρχικού κοινωνικού χαρακτήρα του.

  • Τη διείσδυση σε μικρούς επενδυτές και αποταμιευτές.

  • Την απόκτηση αξιόλογης ρευστότητας.

Δυναμική παρουσία μέχρι σήμερα

Το 2013 το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ συγχωνεύτηκε με την Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ. Η Διοίκηση της Τράπεζας Eurobank Ergasias ΑΕ ακολούθησε την αρχή «μία τράπεζα, δύο εμπορικές επωνυμίες». Διατήρησε διακριτό το δίκτυο των καταστημάτων του με τη σήμανση «Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» με σεβασμό στη μακρόχρονη ιστορία του, τους πελάτες και την έννοια της αποταμίευσης.

Διεύθυνση

Ευστ. Ζακκά 42, T.K 31100, Λευκάδα, Ελλάδα

Πρόσβαση

- Δεν χρειάζεται αυτοκίνητο

Η περιοχή

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται κοντά στην πλατεία του Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας.