Ανατολική Λευκάδα Γένι Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας

Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας

Δες τον χάρτη

Είμαστε το μοναδικό φιλοζωικό σωματείο στο νησί, οπότε καλούμαστε να φροντίσουμε καθ’ολοκληρία, το σύνολο της πολύ πλούσιας πανίδας του τόπου μας. 

Περισσότερα

Άγριας πανίδας (Άγρια ζώα και πουλιά),θαλάσσιας πανίδας (θαλάσσιες χελώνες καρέττα καρέττα, δελφίνια, φάλαινες κλπ) ,αλλά και ιπποειδή, μα πάνω απ’όλα τα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά και γατιά.

Το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, συνεργάζεται στενά με τα υπερσύγxρoνα ιδιωτικά κτηνιατρεία της Λευκάδας. Την  προηγούμενη χρονιά στειρώθηκαν τουλάχιστον 50 αδέσποτα από τους ιδιώτες κτηνίατρους και έτυχαν κτηνιατρικής περίθαλψης τουλάχιστον 200 πληγωμένα και άρρωστα ζώα (τα περισσσότερα των οποίων, θεραπευμένα, επανεντάχθηκαν πλήρως στο φυσικό τους περιβάλλον).

Τα δύο τελευταία χρόνια, περισυλλέξαμε τουλάχιστον 43 θαλάσσιες χελώνες καρέττα – καρέττα, δελφίνια, δεκάδες νυχτόβια πουλιά, νεαρές αλεπούδες, γεράκια, γλάρους, ασβούς και ένα μωρό φάλαινας φυσητήρα! Στα περισσότερα από αυτά παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες και τα στείλαμε στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στην Αίγινα (ΕΚΠΑΖ). Όσα ζώα ανένιψαν πλήρως, απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Συνεργαζόμαστε με το κέντρο περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων», και το κέντρο κητολογικών ερευνών «Πέλαγος».

Το 2013, μετά από δύο χρόνων προσπάθειες, ο Δήμος Λευκάδας, σε συνεργασία με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, ίδρυσε Δημοτικό κτηνιατρείο. Το πρώτο δημοτικό κτηνιατρείο για αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, στο οποίο, στειρώθηκαν 130 αδέσποτα, σημάνθηκαν, εμβολιάστηκαν πάνω από 200 ζώα στο πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του. Με την βοήθεια του Σωματείου Ζωόφιλων, ο Δήμος Λευκάδας απέκτησε αρχείο αδέσποτων και προς υιοθεσία ζώων.

 Είμαστε όλοι εθελοντές, Έλληνες και κοινότητες αλλοδαπών, με επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν πληγεί ανελέητα από την οικονομική κρίση. Τα έξοδα του σωματείου μας προέρχονται μόνον από ιδιωτικές χορηγίες, συνδρομές, από την δική σας βοήθεια.

Η προσφορά σας θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων  και θα συνεισφέρει στην βελτίωση της ζωής των ζώων.

Διεύθυνση

Γένι, Τ.Κ 31100, Λευκάδα, Ελλάδα

Πρόσβαση

- Χρειάζεται αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα

Αποστάσεις

Πόλη Λευκάδας : 21χλμ