Νότια Λευκάδα Βασιλική Δημοτική Ενότητα Απολλονίων

Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων

Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας

Δες τον χάρτη
Lefkada Slow Guide
Δείτε όλες τις καταχωρήσεις
Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά

Η Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων, με έδρα τη Βασιλική, έχει 13 Τοπικές Κοινότητες και 20 οικισμούς.

Περισσότερα

Ο Δήμος Λευκάδας αποτελείται από 7 Δημοτικές Ενότητες (Λευκάδας, Απολλωνίων, Ελλομένου, Καρυάς, Σφακιωτών, Καλάμου και Καστού).

Η Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων, με έδρα τη Βασιλική, έχει 13 Τοπικές Κοινότητες και 20 οικισμούς (Αγιος Ηλίας, Αγιος Πέτρος-Πόντι-Ρουπακιάς, Αθάνι-Αγιος Νικόλαος Νηράς, Βασιλική, Βουρνικάς, Δράγανο-Πανοχώρι, Εύγηρος-Σύβοτα, Κοντάραινα, Κομηλιό, Μαραντοχώρι, Νικολί, Μανάσι-Αγιος Βασίλης, Σύβρος, Χορτάτα) και περιλαμβάνει όλη τη μεγάλη νότια κοιλάδα, ένα μεγάλο και πολύ εύφορο κάμπο, τα ψηλά βουνά κάτω από την κεντρική Λευκάδα, τις σχετικά ήμερες νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, τη χερσόνησο και το ακρωτήριο του Λευκάτα με τα λευκά άγρια βράχια και τέλος τις απόκρημνες δυτικές ακτές που σχηματίζουν τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Η περιοχή έχει πολλά νερά, πλούσια βλάστηση, όμορφα δάση, φαράγγια και σπήλαια.

Η Βασιλική, έδρα της Δημοτικής Ενότητας, έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και διαθέτει μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου για το σπορ της ιστιοσανίδας (windsurfing).

Στο Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων βρίσκεται το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη και βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μία από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου. Επίσης παραδεισένιες παραλίες είναι οι Εγκρεμνοί, ο Γυαλός και το Αγιοφύλλι.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Ακρωτήριο Λευκάτας, όπου ο μύθος θέλει την ποιήτρια Σαπφώ να πέφτει από τα απόκρημνα βράχια του για να λυτρωθεί από τον έρωτά της για το Φάωνα, καθώς και τις πηγές της Κερασιάς και το δάσος της Δάφνης στο Σύβρο. 

Διεύθυνση

Βασιλική, Τ.Κ 31082, Λευκάδα, Ελλάδα

Πρόσβαση

- Χρειάζεται αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα

Η περιοχή

Η Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων, με έδρα τη Βασιλική περιλαμβάνει όλη τη μεγάλη νότια κοιλάδα, ένα μεγάλο και πολύ εύφορο κάμπο, τα ψηλά βουνά κάτω από την κεντρική Λευκάδα και τις σχετικά ήμερες νοτιοανατολικές ακτές του νησιού.

Αποστάσεις

Πόλη Λευκάδας : 38χλμ