Δυτική Λευκάδα Άγιος Νικήτας Πεζοπορία στη Λευκάδα

Πεζοπορία στη Λευκάδα

Πεζοπορία

Δες τον χάρτη
Γιάννης Φίλιππας
Δείτε όλες τις καταχωρήσεις
Υπεύθυνος σε: Wild Sea Apartments & Walking in Lefkada
Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά

Σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να γνωρίσετε μια άλλη όψη της Λευκάδας μέσα από οργανωμένες πεζοπορίες. Θαυμάστε την υπέροχη φύση της Λευκάδας ακολουθώντας παλιά μονοπάτια και νεότερους δρόμους.

Περισσότερα

Ανακαλύψετε γραφικά ορεινά χωριά, παλιά μοναστήρια και τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Αφήστε να σας κατακλύσουν τα χρώματα και τα αρώματα της πολυποίκιλης λευκαδίτικης φύσης και γνωρίστε τα σπάνια και κοινότερα φυτά και λουλούδια της. Ελάτε μαζί μας σε διαδρομές μακριά από τον μαζικό τουρισμό, ακολουθήστε τα μονοπάτια της ιστορίας και ανακαλύψτε την άλλη Λευκάδα των χρωμάτων και των αρωμάτων, την Λευκάδα της απόλυτης ηρεμίας.Οδηγός στα περπατήματά μας είναι το βιβλίο της Linda Out «Περπατώντας», εκδόσεις Fagotto. Στο βιβλίο η συγγραφέας περιγράφει λεπτομερώς 30 διαδρομές στο νησί, που διακρίνονται για την μεγάλη ποικιλία και τις εναλλαγές του τοπίου. Ακολουθούμε κατά κανόνα το βιβλίο με κάποιες αλλαγές που έχουμε κάνει στα χρόνια που περπατάμε στο νησί. Προσπαθούμε, όσο είναι δυνατόν, να αποφεύγουμε τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους και φροντίζουμε για ένα ευχάριστο τέλος των διαδρομών στα καφενεία των χωριών. Το πρόγραμμα δημιουργείται από την ομάδα και προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες και την περιπατητική ικανότητα κάθε ομάδας.

Πως μπορείτε να συμμετάσχετε

Διοργανώνουμε περιπάτους όλο τον χρόνο εκτός από τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο προσφέρουμε ένα συνολικό πακέτο που περιλαμβάνει περιπάτους, διαμονή και γεύματα. Τους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριο – Μάρτιο) η πρόσβαση στη Λευκάδα είναι δυσκολότερη αφού γίνεται μόνο οδικώς. Ακόμη οι δυνατότητες διαμονής και σίτισης είναι περιορισμένες. Κατόπιν συνεννοήσεως μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Σκοπεύουμε να κάνουμε περιπάτους ανά δύο ημέρες, ώστε να μπορείτε να επισκεφθείτε και τις διάσημες παραλίες του νησιού. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει αν το θέλετε.

Γενικά

Δραστηριότητα: Πεζοπορία

Διεύθυνση

Άγιος Νικήτας, Τ.Κ 31080, Λευκάδα, Ελλάδα

Η περιοχή

Ξεκινάμε τις εξορμήσεις μας από το χωριό Άγιος Νικήτας, και μεταβαίνουμε με αμάξι για την εκκίνηση του περπατήματος. Οι διαδρομές έχουν διάρκεια από 2 έως 5 ώρες. Προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να αποφεύγουμε τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Στο τέλος της διαδρομής σταματάμε για καφέ σε κάποιο χωριό, αν αυτό είναι δυνατό, και επιστρέφουμε στον Άγιο Νικήτα. Είμαστε ευέλικτοι στο πρόγραμμα και όλοι μαζί μπορούμε να το καθορίζουμε η να το αλλάζουμε.

Κριτικές
Θέλω να ενημερωθώ με email όταν η κριτική μπεί στο site