ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πεζοπορικός περίπατος με σημείο εκκίνησης τον Άγιο Νικήτα

1:30 ώρα (5,5 χλμ.)

Πεζοπορική εξόρμηση στη Λευκάδα, με το βιβλίο της Lida Out Lefkada on Foot.

Άγιος Νικήτας

Αυτός ο περίπατος ξεκινάει από τη στάση του ΚΤΕΛ  στη μέση του χωριού, απέναντι από τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Εδώ, δίπλα από τη στάση και πριν τη διασταύρωση προς Καλαμίτσι, μια άσφαλτος ανηφορίζει αριστερά. Ακολουθήστε αυτόν το δρόμο, περάστε το ξενοδοχείο ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΝΑ και, ύστερα από 10 λεπτά ανηφόρας, και μετά από δύο σπίτια, στρίψτε δεξιά στον ανηφορικό δρόμο.

Το μονοπάτι προς την παραλία Μύλος | Lefkada Slow Guide

Μετά από λίγο, βλέπετε στα δεξιά σας τον Άγιο Νικήτα και την κορυφογραμμή με τον παλιό μύλο στην κορυφή. Πίσω από αυτήν την κορυφογραμμή βρίσκεται η υπέροχη παραλία Μύλος, όπου μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια ή με βάρκα. Με καθαρό καιρό βλέπετε στον ορίζοντα τα νησιά Αντίπαξοι, Παξοί και Κέρκυρα.

Μύλος, Λευκάδα | Μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού

Μετά από 5 λεπτά, φτάνετε σε μια διχάλα, όπου συνεχίζετε στο δρόμο δεξιά σας. Αυτός ο δρόμος σάς οδηγεί σ’ ένα όμορφο πλάτωμα με ελαιώνες. Συνεχίστε στο δρόμο, αγνοήστε ένα μονοπάτι στα δεξιά σας και, ύστερα από 10 λεπτά, φτάνετε σε μια διχάλα. Εδώ στρίψτε αριστερά, στα αριστερά σας βλέπετε ένα άσπρο πορτόνι, το οποίο οδηγεί σ’ ένα συγκρότημα τουριστικών κατοικιών. Ακολουθήστε αυτόν το χωματόδρομο. Αγνοήστε τη διασταύρωση στα δεξιά σας μετά από 5 γεμάτα λεπτά. Τρία λεπτά αργότερα αγνοήστε τον ανηφορικό χωματόδρομο στα δεξιά.

Συνεχίστε στο δρόμο, ώσπου, μετά από 5 γεμάτα λεπτά από τη διασταύρωση προς Δρυμώνα, διασταυρώνεστε μ’ έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο, όπου πηγαίνετε δεξιά.

Μετά από 10 λεπτά, αγνοήστε τη διασταύρωση στα δεξιά – που οδηγεί στο ξωκλήσι της Αγίας Άννας – και συνεχίστε στο δρόμο σας. Μετά από λίγο, θα απολαύσετε την υπέροχη θέα προς την παραλία Πευκούλια. Αυτή η παραλία έχει πάρει το όνομά της από το πευκόδασος που φτάνει μέχρι την αμμουδιά. Από εδώ είναι περίπου 20 λεπτά κατηφόρας, ώσπου να φτάσετε στον επαρχιακό δρόμο Αγίου Νικήτα – Λευκάδας.

Πεζοπορική εξόρμηση στον Άγιο Νικήτα | Εναλλακτικές δραστηριότητες στη Λευκάδα

Εδώ στρίβετε αριστερά και σε 3 λεπτά φτάνετε στη στάση του ΚΤΕΛ, απ’ όπου ξεκινήσατε τον περίπατό σας. Αν θέλετε να φτάσετε στη στάση περπατώντας μέσα από το χωριό, πηγαίνετε στην άσφαλτο δεξιά και σε λίγο θα δείτε στα αριστερά σας ένα πλακόστρωτο. Αυτό το πλακόστρωτο μονοπάτι σάς βγάζει στο χωριό, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε ή να καθίσετε για καφέ ή φαγητό.