Η AKTIO MARINA είναι χτισμένη σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις οι οποίες αγοράστηκαν το 1992 και η λειτουργία της ξεκίνησε το 1997. Κατέχει μια ιδιωτική περιφραγμένη έκταση με χωρητικότητα 600 θέσεων.
Περισσότερα
Οι ιδρυτές της AKTIO MARINA, Νίκος Δημόπουλος και Γιάννης Δημόπουλος, έχοντας εμπειρία στο sailing και στο cruising από το 1978, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον χώρο και στην εργασία που αγαπάνε.
Ένα travel lift 100 τόνων και δύο βαρέων καθηκόντων τρέιλερ, 70 και 40 τόνων το καθένα, εκπληρώνουν όλες τις προοπτικές για την επίτευξη των τελευταίων στάνταρντ τεχνολογίας και ασφάλειας.
To εξειδικευμένο προσωπικό της θα χαρεί να σας παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, παρέχοντας σας γνώση και εμπειρία για κάθε είδους πληροφορία που μπορεί να χρειαστείτε.
Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
Η AKTIO MARINA από την ίδρυση της πρωτοστάτησε με την άρτια τεχνική εκπαίδευση του προσωπικού της, δίνοντας έμφαση στην παροχή τεχνικών υπηρεσιών σε ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη.
Συμμετέχοντας σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης του Ελληνικού Yachting επένδυσε σε μηχανήματα, ανταλλακτικά και εργαλεία με σκοπό την ανταγωνιστική μείωση του χρόνου και του κόστους επισκευής όλων των τύπων σκαφών.
Παροχές
Παροχές
Άκτιο, Τ.Κ 48100, Πρέβεζα, Ελλάδα
Η περιοχήΗ AKTIO MARINA βρίσκεται στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, στην μέση του Ιονίου, νότια των νήσων Κέρκυρας και Παξών και βόρεια των νήσων Λευκάδος, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.
Σε αυτή την προνομιούχα θέση μόλις 1,5 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου και απέναντι από την πόλη της Πρέβεζας συνεχίζουμε την ελληνική παράδοση προσφέροντας φιλοξενία και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.
Το Άκτιο είναι το ακροτελεύτιο ακρωτήριο της Ακαρνανίας, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, απέναντι από την Πρέβεζα, από την οποία απέχει μόλις 725 μέτρα. Το Άκτιο σήμερα είναι γνωστό παγκοσμίως, πέραν της Ναυμαχίας του Ακτίου, από το ομώνυμο αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ (σταθμεύουν εδώ τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου AWACS) καθώς και το πολιτικό αεροδρόμιο, με καθημερινές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Στο ακρωτήριο Άκτιο υπήρχε από τον 5ο π. Χ. αιώνα ο περίφημος Nαός του Ακτίου Απόλλωνος, που έκτισαν οι κάτοικοι της αρχαίας πόλης Ανακτόριον (βρισκόταν κοντά στη Βόνιτσα). Ο ναός αυτός έχει γκρεμιστεί από σεισμό αλλά και από καθίζηση στη θάλασσα. Περί τους 100 λαξευμένους ογκόλιθους του Ναού του Ακτίου Απόλλωνα έχουν μεταφερθεί στην Πρέβεζα και σήμερα βρίσκονται στην παραλία της Κυανής Ακτής.
Κάθε δύο χρόνια στο Άκτιο γίνονταν τα «Άκτια», αγώνες ιππικοί, γυμνικοί και γιορτές για να τιμήσουν οι Aκαρνανικές πόλεις τον θεό Απόλλωνα (θεό της μουσικής και των τεχνών). Στη θαλάσσια περιοχή του Ακτίου και της σημερινής Πρέβεζας, έγινε τη 2α Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ. η ομώνυμη ναυμαχία που έκρινε την τύχη της ανώτατης ηγεσίας του ρωμαϊκού Κράτους.
Σήμερα το Άκτιο επικοινωνεί με την απέναντι ακτή της Πρέβεζας μέσω υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 1,5 χμ. για αυτοκίνητα.Η υποθαλάσσια οδική διάβαση του διαύλου Ακτίου – Πρέβεζας εξασφαλίζει την ταχύτερη σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας και της Νότιας Ελλάδας με την παραλιακή ζώνη των νομών Πρέβεζας – Θεσπρωτίας και του Λιμένα της Ηγουμενίτσας.