Πόλη της Λευκάδας και περίχωρα Λευκάδα Μαρίνα Λευκάδας

Μαρίνα Λευκάδας

Μαρίνες Λευκάδα / Πρέβεζα

Δες τον χάρτη

Ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της Λευκάδας είναι η μαρίνα της, η πλέον σύγχρονη της Ελλάδας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Περισσότερα

Η μαρίνα, μια ολοκαίνουργια και από τις πιο σύγχρονες της Μεσογείου, τέθηκε σε λειτουργία το 2002, διαθέτοντας 620 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη με μέγιστο μήκος 45 μέτρα και βύθισμα 3.6 μέτρα. Τα έργα υποδομής, οι εγκαταστάσεις, η φιλοξενία και οι παρεχόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. 

Μέσα στα 70.000 τμ που αποτελούν την Μαρίνα, ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών όπως Γραφείο Υποδοχής (εντός του Πύργου Ελέγχου), γραφεία ενοικιάσεων σκαφών αναψυχής, ιατρείο, Λιμενική Αστυνομία, Πρατήριο Ανεφοδιασμού Καυσίμων, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, καθαριστήριο, τουαλέτες και ντους κ.λπ. 

Εν μέσω του ειδυλλιακού τοπίου του τεχνητού νησιού, γεφυρών, καναλιού, προκυμαίας πλακόστρωτων και κήπων, δελεαστικών και σε πλήρη αρμονία με το τοπικό τοπίο και την αρχιτεκτονική της Λευκάδας, θα βρείτε ένα εμπορικό κέντρο με μία ποικιλία καταστημάτων που περιλαμβάνουν εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, καφετέριες δίνοντας σας την δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας ή ακόμα να απολαύσετε το γεύμα σας με την υπέροχη θέα των σκαφών και της πανέμορφης πόλης της Λευκάδας. 

Επιπροσθέτως μπορείτε να απολαύσετε τις πολιτιστικές - καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Λευκάδα, συμπεριλαμβανόμενων εκθέσεων και συναυλιών. 

Η μαρίνα προσφέρει μεγάλη ποικιλία τεχνικών υπηρεσιών για το σκάφος σας. Υπάρχει χερσαίος χώρος εναπόθεσης για περίπου 280 σκαφών όπου η αυτοκινούμενη 70 τόνων ανυψωτική γερανογέφυρα καθώς και ο 60 τόνων γερανός μπορεί να ανελκύσει ή και να καθελκύσει το σκάφος σας στην θάλασσα. Επίσης, υπάρχει στέγαστρο σκαφών για αυτούς που επιθυμούν. Η μαρίνα μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε εργασία συντήρησης ή και επισκευής. Ο δύτης μας είναι διαθέσιμος να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία στα ύφαλα τους σκάφους. 

Η μαρίνα λειτουργεί όλο τον χρόνο. Τα σκάφη που προσεγγίζουν την μαρίνα, λαμβάνω οδηγίες μέσω του VHF, κανάλι 69, και υποδέχονται από το προσωπικό και πλωτό μέσο της Μαρίνας. 

Στο γραφείο υποδοχής, στον Πύργο Έλεγχου, διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες κατάπλου και παρέχονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με την παραμονή τους σκάφους στην μαρίνα.

Χαρακτηριστικά μαρίνας

  • Χωρητικότητα 620 σκάφη
  • Μέγιστο μήκος 46 μέτρα
  • Μέγιστο βύθισμα σκάφους 3.6 μέτρα
  • Θέσεις σκαφών 25 - 30 μέτρα 28
  • Θέσεις σκαφών άνω των 30 μέτρων 11
  • VHF 69

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

  • Κέντρο πόλης Λευκάδας 500 μέτρα
  • Διεθνές Αεροδρόμιο 17 χιλ.
  • Ελικοδρόμιο 17 χιλ.
  • Νοσοκομείο 500 μέτρα


ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ηλεκτρικό - Νερό - Πρόγνωση Καιρού - Λήψη Αλληλογραφίας - Τηλεφωνικοί Θάλαμοι - Επισκευές - Χερσαίος Χώρος Εναπόθεσης Σκαφών - Γερανός - Γερανογέφυρα - Γλύστρα - Δύτης - τουαλέτες - Ντους - Σταθμός καυσίμων - Σούπερ μάρκετ - εστιατόριο - καφετέρια - κατάστημα ναυτιλιακών ειδών - καθαριστήριο - πισίνα - ενοικίαση σκαφών - ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων - Λιμεναρχείο - Γραφείο Υποδοχής - Κινητή τηλεφωνία - Ταξί- Mini bus - Αποθηκευτικοί χώροι - Στάθμευση αυτοκινήτων - Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο - Μπαρ - καταστήματα - Παιδική χαρά - Βάση υδροπλάνων - Ξενοδοχείο - Σταθμός άντλησης βιολογικών και πετρελαιοειδών καταλοίπων.

Διεύθυνση

Ανατολική παραλία, Τ.Κ 31100, Λευκάδα, Ελλάδα

Πρόσβαση

- Δεν χρειάζεται αυτοκίνητο

Η περιοχή

Η Μαρίνα της Λευκάδας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην πόλη της Λευκάδας και δίπλα στο κυρίως λιμάνι.

Αποστάσεις

Πόλη Λευκάδας : 17χλμ
Αεροδρόμιο Ακτίου (PVK): 17χλμ