Lefkada town and surroundings Lefkada Town Orfeas Music School

Orfeas Music School

Music Lessons

View the map
Lefkada Slow Guide
View all listings
Languages: Greek, English

Mandolin Lessons, Adult Choir, Kids Choir

Read more

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ – ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ:

1935 : Ίδρυση του « Ομίλου Φιλοπρόοδων Νέων» – προάγγελος του Ορφέα.

25-03-1936 : Πρώτη εμφάνιση της Μαντολινάτας στον κινηματοθέατρο «Απόλλων»

31-05-1936 : Εμφάνιση της Μαντολινάτας του Ομίλου στο κινηματοθέατρο «Απόλλων» με έργα κλασσικά, όπερες συμφωνίες κα.

Νοέμβριος 1937: Ίδρυση Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας «Ορφεύς»

Ιανουάριος 1938 : Πρώτη εμφάνιση της Μαντολινάτας του Ορφέα. Ξημέρωμα Πρωτοχρονιάς , σαράντα νέοι με όργανα τραγούδησαν στους δρόμους της Λευκάδας «Εμπρός τα όργανα…………»

05-08-1950 : Βαρκαρόλα με την Μαντολινάτα ( δ/νση Κ. Κατσής ) , στα πλαίσια θερινού χορού που οργάνωσε ο Ορφέας στο μουράγιο του Κάστρου

Αύγουστος 1956 : Γιορτές Λόγου και Τέχνης .Συμμετοχή χορωδίας – μαντολινάτας ( δ/νση : Ν. Θάνος)

21-05-1957 : Εορτασμός της Ένωσης των Επτανήσων με συμμετοχή χορωδίας – μαντολινάτας

Αύγουστος 1972 : Γιορτές Λόγου & Τέχνης: βαρκαρόλα , συναυλία χορωδίας-μαντολινάτας σε φωταγωγημένο σκάφος.

3-11-1973 : Δυνατός σεισμός καταστρέφει το κτίριο του Ορφέα και με την βροχή που ακολούθησε καταστρέφεται και μεγάλο μέρος του υλικού ( όργανα αρχείο κλπ)

27-12-1982 : Συναυλία χορωδίας στον κιν/θέατρο « Απόλλων» μαζί με την νεοσυσταθείσα , έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας , μαντολινάτα
( δ/νση : Δ. Γράψας )

01-07-1985 : Εμφάνιση χορωδίας-μαντολινάτας στο χωρίο « Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας
( δ/νση: Δ. Γράψας )

1990-2000 : Την μαντολινάτα του Ορφέα συνοδεύουν 15 παιδικές φωνές και συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ένωσης των Επτανήσων.
( δ/νση : Α. Σγουρόπουλος)

2000-2010 : Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος της μαντολινάτας λόγω καταστροφής των οργάνων.

Δεκέμβριος 2010 : Με στόχο τη διατήρηση και την προβολή της Επτανησιακής μουσικής παράδοσης το Δ.Σ. του Ορφέα αποφασίζει την επαναλειτουργία της μαντολινάτας.

Χριστούγεννα 2010 : Τα παιδιά του Ορφέα τραγουδούν τα κάλαντα στην πόλη μας και με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε αγοράζεται το πρώτο μαντολίνο. Παράλληλα παλαιά μέλη του Ορφέα , για τον ίδιο σκοπό δωρίζουν μαντολίνα και άλλα μουσικά όργανα στο Όμιλο.

Δεκέμβριος 2014 : Αγορά μουσικών οργάνων.

22 Ιανουαρίου 2015 :
Η Μαντολινάτα του Ορφέα ξεκινάει της πρόβες της , με παλαιά και νέα μέλη , υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Κώστα Τσίντζα
και προγραμματίζει να επανεμφανιστεί μαζί με την Μικτή Χορωδία το καλοκαίρι του 2015 σε επετειακή εκδήλωση στα πλαίσια των εορτασμών
για τα 60 χρόνια των Γιορτών λόγου και Τέχνης.

Οι πρόβες πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη ώρα : 8.00 στο κτίριο του Ορφέα.

Πηγή : ΟΡΦΕΥΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 1937-1988 – Γερ. Περδικάρης

ΧΟΡΩΔΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Η παιδική χορωδία του Ορφέα Λευκάδας δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2013. Από την ίδρυσή της απαρτίζεται από 30 μέλη, παιδιά όλων των ηλικιών.Στόχοι της χορωδίας είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική και το τραγούδι μέσω της φωνής τους και του χορωδιακού συνόλου, και να βιώσουν από πολύ νωρίς τις ευεργετικές επιδράσεις της μουσικής, ενώ με βάση τη μουσική παιδεία που εξελίσσει τις μουσικές και εκφραστικές ικανότητες των παιδιών, στοχεύουμε στην πνευματική ολοκλήρωση και αρμονία.Πρώτη δημόσια εμφάνιση έκανε τα Χριστούγεννα του 2013, τραγουδώντας στους δρόμους της πόλης τα παραδοσιακά επτανησιακά κάλαντα ενώ το καλοκαίρι του 2014 συμμετείχε στην συναυλία των μαθητών της μουσικής σχολής του Ορφέα, κλείνοντας έτσι την πρώτη της χρονιά, με ρεπερτόριο από μελωδίες των Mozart, Schubert και παραδοσιακών λατινικών ύμνων. Την τρέχουσα χρονιά, η χορωδία εμπλούτισε το ρεπερτόριό της με έργα ξένων αλλά κυρίως ελλήνων συνθετών δίνοντας έμφαση στην παράδοση και στο παιδικό τραγούδι και παραμύθι.

ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Ιδρύθηκε το 1937. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Γράψα , με ρεπερτόριο όλων των εποχών , έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είχε συμμετάσχει στην όπερα «Ναμπούκο».Με την ορχήστρα των χρωμάτων υπό την διεύθυνση του αείμνηστου Μιλτιάδη Καρύδη. Η χορωδία και η μαντολινάτα έχει εκδώσει σε δίσκο 12 τραγούδια του υμνούν την Λευκάδα και της κατοίκους της , γραμμένα από Λευκαδίτες ποιητές – στιχουργούς και μελοποιημένα από τον Λευκαδίτη μουσικό , για 30 χρόνια μαέστρο της χορωδίας του Ορφέα κ. Διονύση Γράψα. Το 2004 παρουσίασε και ηχογράφησε το έργο «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ» του Ευρυπίδη σε μουσική Χρήστου Λεοντή και ενορχήστρωση- διεύθυνση Διονύση Γράψα. Έλαβε μέρος στην αφή της Ολυμπιακής φλόγας καλεσμένη στην Πάτρα από τον Θάνο Μικρούτσικο υπό την διεύθυνση του Κώστα Κωνσταντάρα. Τον Αύγουστο του 2009 συμμετείχε στην συναυλία του Χρήστου Λεοντή με το έργο «ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ» στο ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την γέννηση του Γ. Ρίτσου.


Από τον Σεπτέμβρη του 2011 μαέστρος της χορωδίας είναι ο Κώστας Τσίντζας.
Τον Ιούλιο του 2014 η Μικτή Χορωδία του Ορφέα συμμετείχε με άλλους 500 χορωδούς από τα Επτάνησα , δύο παιδικές χορωδίες , σολίστ , ηθοποιούς , χορευτές και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων , σε μία μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο με τίτλο «Νύχτα σπαρμένη θαύματα ,νύχτα σπαρμένη μάγια» για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα , όπου απέδωσαν έργα των Καρρέρ , Σαμάρα , Λαυράγκα με κορυφαίο τις 158 στροφές του Ύμνου στην Ελευθερία.

General

Activity: Music Lessons

Address

1 Stefanitsi, P.C 31100, Lefkada, Greece

Access

- A car is not needed

Reviews
I want to be notified by email when review is published